Specijalna ponuda
contactToggle Kontakt

Prostor za ugodno osjećanje - CONTAINEX isporučuje prokušane prostorne sustave za komunalno područje

Komunalna rješenja za ugodno osjećanje!

Općine iz čitave Europe već više od 30 godina upotrebljavaju uredske i stambene kontejnere poduzeća CONTAINEX gradeći njima primjerice dječje vrtiće, škole ili prostorije za udruge.

CONTAINEX je u posljednjih 30 godina od kontejnerskih modula uredio brojne komunalne projekte u zemlji i inozemstvu. Modularni način gradnje omogućuje raznolike mogućnosti oblikovanja. Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti stambene se jedinice mogu postaviti u bilo kojoj veličini i opremi na bilo kojem mjestu s priključkom na električnu struju, vodovod i kanalizaciju. Jednostavno rukovanje takvim prostornim modulima jedna je od najvažnijih prednosti.

Velik proizvodni kapacitet poduzeća CONTAINEX - kontejneri se proizvode u šest vlastitih, europskih proizvodnih pogona - omogućuje kratke rokove isporuke, a time i brza rješenja čak i u slučaju kratkoročne potrebe.

Sustavi se mogu po želji proširivati i naknadno iskoristiti za razne primjene. Tako se veliki kontejnerski sustavi mogu jednostavno demontirati i upotrijebiti za druge projekte. Primjeri su recimo dječji vrtići, škole, svlačionice, sportski klubovi ili smještaji za tražitelje azila.

Kasniju prilagodbu postojećeg sustava novim zahtjevima razrađuje naš tim zaposlenika neposredno na licu mjesta. Tako od nas dobivate uvijek odgovarajući koncept čak i u slučaju velikih oscilacija broja osoblja.

Naša ponuda usluga

 • planiranje uz poštovanje zakonskih okvirnih uvjeta
 • prodaja i najam direktno ili preko odabranog partnera
 • proizvodnja u skladu sa strogim ekološkim standardima i standardima kvalitete tehnologije CONTAINEX Green Technology
 • individualna prilagodba Vašim specijalnim zahtjevima
 • više od 30 godina u komunalnom području
 • Osobno savjetovanje i mentorstvo na licu mjesta

Dječji vrtići

Djeca su nam posebno važna pa smo stoga razvili izvedbe primjerene djeci kako bismo maksimalizirali osjećaj ugode u našim mobilnim prostornim sustavima.

Sa sveobuhvatnom podrškom poduzeća CONTAINEX, uz možebitni porast broja djece kroz godine, dobit ćete željenu fleksibilnost jer imamo dugogodišnje iskustvo s definiranim primjerima izvedbe, koje možemo realizirati brzo i jednostavno zahvaljujući našem fleksibilnom modularnom sustavu.

Kako bismo Vas čim više rasteretili tijekom priprema, kod svih naših proizvoda u fokusu je brza i jednostavna realizacija.
Kindergarten - fixe Erweiterung
dječji vrtić - Fiksno proširenje
dječji vrtić - Zajednička prostorija
Šareni dječji vrtić
S mogućnošću potpunog ostakljenja i tako dobivenih svijetlih prostorija okupanih svjetlom nastaje ugodan prostor za djecu i učenike. Kako bi se dobio optimalan pogled van, razvili smo specijalne prozore za dječje vrtiće.

Jednostavan i fleksibilan sustav zidova omogućuje individualnu podjelu prostora. Svjetiljke otporne na udarce loptom važan su detalj posebno u dvoranama jer osiguravaju bezopasno igranje i vježbanje.

O malenima se brinemo i u području sanitarija. Možete odabrati i dječje WC-e kao i umivaonike. Dječji vrtići i škole mogu se upotrebljavati po potrebi - privremeno ili dugoročno. Ekstremno otporan i jednostavan način gradnje omogućuje kasniju prilagodbu ili čak preseljenje čitavoga sustava.

Naši klijenti također vrlo cijene i raznolike mogućnosti naknadne uporabe sustava. Nakon što naš profesionalni tim za montažu demontira sustav, on je potpuno spreman za ponovnu uporabu recimo kao prostorija za mlade ili udruge.
Svjetla otporna na udarce loptom
Prozor za dječji vrtić
Dječje sanitarije

Fleksibilno prilagođeno Vašem dječjem vrtiću

 • prostorije za skupine
 • prostorije za osoblje
 • dvorane za tjelesni odgoj
 • kuhinje i društvene prostorije
 • svlačionice i garderobe
 • sanitarna područja

Škole

Ako se neka škola renovira ili je valja proširiti u kratkom roku, CONTAINEX je idealan partner za to. U školi od kontejnera sve je identično kao i u fiksno građenom objektu. Tako je primjerice u austrijskom Feldbachu čitava škola izgrađena od fleksibilnih prostornih modula u samo 2 mjeseca.

Škola se sastoji od 455 uredskih/sanitarnih kontejnera i osim gimnazije, trgovačke akademije, više komercijalne škole sadrži također i upravnu zgradu te gradsku knjižnicu gradske općine Feldbach.

U svijetlim i ugodnim prostorijama napravili smo mjesta za 1.300 učenika i učenica. Uklanjanjem zidnih panela i pregradnih zidova možete po želji povećavati prostor.
Fotografija iz zraka škole u Feldbachu
Učionica
Srednja škola Feldbach

Vaše prednosti

 • Vrhunski omjer cijene i usluge
 • Individualna podjela prostora
 • radna mjesta sa savršenom rasvjetom
 • rasvjetljene prostorije kroz kompletno ostakljenje
 • pridržavanje aktualnih odredbi po pitanju zaštite od požara
 • naknadna uporaba prostornih modula za druge svrhe primjene
 • sigurnost pri planiranju čak i u slučaju velikih oscilacija u broju djece
 • visok stupanj ugodnog osjećanja zbog najmodernije izolacije

Udruge/događaji

Udrugama nisu zanimljiva samo prijelazna rješenja za specijalna događanja, nego naše kontejnerske proizvode upotrebljavaju i kao trajno rješenje. Za našim promišljenim rješenjima posežu različiti nacionalni klubovi iz svijeta sporta, kao što su primjerice nogomet, hokej na ledu, američki nogomet ili golf. Možemo se osvrnuti na značajan broj referentnih projekata kod kojih nam je vrlo važan bio individualan vizualni identitet udruge, recimo boje udruge.

Ekstremno otporni i dugotrajni proizvodi mogu se upotrebljavati desetljećima, neovisno o godišnjim dobima.. Zahvaljujući različitim punim ostakljenjima i varijantama vanjskih oplata, koje realiziraju naša partnerska poduzeća, zajedno s Vama razvijamo ekstravagantna rješenja za trgovinu Vaše udruge. To je sve prilagođeno Vašim željama i Vašem budžetu.
Svlačionica
Prostorije nogometnog kluba
Trgovina udruge

Vaše prednosti

 • optimalno rješenje za svaki budžet
 • savršeno kao trajno ili prijelazno rješenje
 • individualan vizualni identitet
 • dugogodišnje iskustvo s udrugama i najrazličitijim događajima
 • specijalna rješenja s prozorima za blagajne i kioske (otvori, klizni prozori)
 • potpuno ostakljenje
 • specijalne varijante izvedbe, iznimno otporne i dugog vijeka trajanja
Sanitarni kontejner s vanjskom folijom
Prostorije udruge s fiksnim ostakljenjem
Spavaonica za mlade s drvenom fasadom

Različite varijante izvedbe za

 • Garderoba za preoblačenje
 • prostorije za masažu
 • Trgovina udruge
 • praonice i sanitarne prostorije
 • kantine udruga
 • prostorije za tisak

Smještaji za tražitelje azila

Letak s informacijama Smještaji za tražitelje azila
Nedostatak kratkoročnih mogućnosti smještaja za tražitelje azila, otpornih na vremenske utjecaje, potiče mnoge općine na brzo djelovanje.

CONTAINEX je vodeće poduzeće u Europi po pitanju smještaja za izbjeglice i emigrante iz kriznih područja. Posljednjih smo godina već uredili brojne smještaje od kontejnerskih modula za tražitelje azila. Tako su primjerice u Hamburgu, Hallu u Tirolu, Innsbrucku, Lyonu, Bukureštu ili Zürichu nastali razni domovi za boravak i smještaj.

Najveći smo projekt realizirali u Berlinu, zajedno s lokalnim partnerskim poduzećima. U roku od nekoliko mjeseci postavljeno je više komplekasa od više od 1.600 prostornih modula, u kojima je smješteno više od 2.400 izbjeglica. Pritom se stanari nisu morali odreći nikakvog komfora. Naši partneri na licu mjesta izradili su prostrane površine za slobodno vrijeme i igru na otvorenom!
Smještaj za tražitelje azila u Fellbachu
Smještaj za tražitelje azila u Berlinu
„Obiteljski blok“ u Innsbrucku
Velik proizvodni kapacitet poduzeća CONTAINEX - kontejneri se proizvode u šest vlastitih, europskih proizvodnih pogona - omogućuje kratke rokove isporuke, a time i brza rješenja čak i u slučaju kratkoročne potrebe. Sustavi se mogu po želji proširivati i naknadno iskoristiti za razne primjene.

Primjeri su prostorije udruga, sastanci mladih, centri za događanja, zamjenske građevine tijekom saniranja itd. Nudimo Vam izvrstan omjer cijene i usluge te različite varijante financiranja.

Tehnička rješenja

U skladu s lokalnim propisima o gradnji i odredbama o zaštiti od požara može se birati među raznim varijantama izolacije: MW (mineralna vuna), PU (poliuretan), PIR (poliziocijanurat) ili SW (kamena vuna).

Uz to se modularni prostorni sustavi poduzeća CONTAINEX mogu opremiti najrazličitijim sustavima grijanja i mogućnostima klimatizacije te, ovisno o zahtjevu, odgovaraju aktualnim najvišim odredbama o zaštiti od požara (REI 30/60/90). Moguće je pridržavati se i zakonskih vrijednosti za izolaciju. Građevinsko-tehnički zahtjevi za opterećenje poda i krova iznose do 500 Kg/m2 (neto nosivost poda).
Toplinska izolacija za prostorne sustave
Toplinska izolacija za prostorne sustave

Pregled U-vrijednosti

 • Pod U-vrijednost* do: 0,16
 • Zid U-vrijednost* do: 0,2
 • Krov U-vrijednost* do: 0,15
 • Prozor U-vrijednost* do: 1,1
 • * U-vrijednost = Koeficijent prolaska topline u W/(m²K) – odnosi se na navedene debljine izolacije u pretincu

Ovisno o zemlji ili općini za stambene kontejnere valja se pridržavati različitih zakonskih odredaba. Stoga se vrlo trudimo uzeti ih u obzir već u fazi projektiranja kako se kasnije ne bi pojavila neočekivana iznenađenja. Sanitarni prostori bez barijera ili primjereni djeci (npr. dječji WC) uz to uveliko povećavaju osjećaj ugode.

Mogućnost punog ostakljenja zidova omogućuje gradnju svijetlih prostorija okupanih svjetlom. One zajedno sa savršenom rasvjetom i podjelom prostorija čine ugodno mjesto boravka i rada. Ta oprema visoke kvalitete može minimalizirati režijske troškove.

Naši kontejneri proizvode se u skladu sa strogim ekološkim standardom i standardom kvalitete „CONTAINEX GREEN technology“. Tako je osiguran zatvoren krug standarda kvalitete i ekologije, definiran u poduzeću CONTAINEX, od nabave materijala do isporuke kontejnera. Po tim se standardima vrše i odabir dobavljača, proizvodnja te osiguranje kvalitete.

 • Listaj
  PDF
  Veličina [Info]
 • Komunalna područja
  3,41 MB
 • Smještaji za tražitelje azila
  4,31 MB
 • GREEN technology - Certifikat
  339 KB

Uvjerite se u našu kvalitetu

 • objekti do 3 etaže
 • toplinska izolacija do razine niskoenergetske kuće
 • individualna podjela prostora
 • Oprema za različite namjene
 • Lak/boja prema CTX-RAL-karti

^ - Top
GREEN technology
Vaše prednosti
 • Više od 30 godina iskustva
 • Osobno savjetovanje na licu mjesta
 • Trenutačna isporuka/dostava
 • Brojne mogućnosti kombiniranja
 • Vlastite ekipe za montažu na licu mjesta   
Kontejnerski sklopovi
>

Ova internetska stranica upotrebljava kolačiće kako bi Vam mogla pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Uporabom internetske stranice slažete se sa spremanjem kolačića. Ostale informacije pronaći ćete na: Uvjeti korištenja