Specijalna ponuda
FAQ - LKW WALTER

FAQ

Mogućnost karijere nakon srednje škole i fakulteta?

WALTER GROUP pruža priliku početnicima.

Apsolventima fakulteta ekonomskih ili jezičnih smjerova nudimo izravan ulazak u našu organizaciju. Nije potrebno radno iskustvo niti poznavanje branše.

Intenzivni trening za zadatke, koji Vas očekuju, dobit ćete u okviru našeg pripravničkog programa „Train the Winner“.

Potičemo razvoj Vaše stručne i socijalne kompetencije i nudimo vam mentorstvo i pratnju kroz Vaš razvoj. WALTER GROUP raste kontinuirano i održivo. Rastite s nama!

Mogućnosti za karijeru za profesionalce?

Osim mogućnosti za karijeru za apsolvente CONTAINEX nudi zanimljivu perspektivu i mladim profesionalcima.

Pogledajte oglase pod našim „Slobodnim radnim mjestima“.

Provodi li CONTAINEX izobrazbu šegrta?

U našem poduzeću ne mogu se izučiti klasična zanatska zanimanja. Osobama sa završenom višom stručnom školom, visokom stručnom školom ili fakultetom nudimo svoj pripravnički program „Train the Winner“, kroz koji Vam u teoriji i praksi prenosimo specifična znanja.

Kako izgleda tijek prijave?

U svakom oglasu na internetu pronaći ćete poveznicu koja Vas vodi na naš obrazac za prijavu putem interneta. Molimo Vas da ga ispunite i pošaljete zajedno sa svojim dokumentima.

Brza potvrda e-poštom pruža Vam sigurnost da je vaša prijava stigla. U roku od 14 dana svakako ćete od našeg odjela za prijave dobiti povratnu informaciju o rezultatu Vaše prijave.

Tijek postupka odabira osoblja: prvi razgovor za upoznavanje preko telefona ili Skypa, nakon čega slijedi razgovor uživo s osobom zaduženom za odabir osoblja. U slučaju posebnih pozicija moguć je još jedan razgovor s voditeljem stručnog područja. Vaše putne troškove preuzimamo u skladu s prethodnim dogovorom.

O rezultatima Vaše prijave obavijestit ćemo Vas e-poštom ili telefonom. Naš odjel za prijave u svako Vam doba rado stoji na raspolaganju za pitanja o statusu Vaše prijave. http://www.containex.at/de/personal-kontakt

Kako se mogu prijaviti?

Prednost dajemo prijavama na natječaj putem našem internetskog obrasca za radna mjesta na
http://www.containex.at/de/karriere/offene-stellen

Možete priložiti do pet priloga. Među njima moraju biti vaš životopis, pismo motivacije te najvažnije svjedodžbe. Pismenu prijavu možete poslati i poštom ili putem maila.

Hoću li dobiti naknadu putnih troškova?

Ako ste uspješno prošli prvu fazu procesa prijave (telefonski razgovor ili razgovor preko Skypea), pozvat ćemo Vas, na naš trošak, na osobni razgovor u Wiener Neudorf ili Kufstein.

Trebam li radnu dozvolu?

Građani država članica Europskog gospodarskog prostora ne trebaju radnu dozvolu. Državljani trećih zemalja uz radnu, trebaju i boravišnu dozvolu. Pružit ćemo Vam podršku u tom procesu.

Više informacija o tome pronaći ćete kod austrijskog zavoda za zapošljavanje - Arbeitsmarktservice (AMS) - www.ams.at

Koja su mi specijalna stručna znanja potrebna? (izobrazba, školska izobrazba)

Naše ponude radnih mjesta ponajprije su usmjerene prema osobama sa završenom stručnom školom, poslovnom akademijom, visokom ili višom stručnom školom te fakultetom. Predznanja o logistici ili špediciji nisu neophodna. Stručna znanja i vještine prenijet ćemo Vam kroz naš pripravnički program „Train the Winner“:

Na kojoj razini mora biti moje poznavanje njemačkog jezika?

Njemački je glavni jezik na kojem se odvija komunikacija u našem poduzeću. Kako biste tijekom svoje izobrazbe i unutar poduzeća mogli kvalitetno komunicirati sa svim zaposlenicama i zaposlenicima, tražimo početno znanje njemačkog jezika na razini od najmanje B1, a u idealnom slučaju i B2 (u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike).

Na kojoj razini mora biti moje poznavanje stranih jezika?

Sa svojim klijentima i poslovnim partnerima komuniciramo na njihovom materinjem jeziku. Kako biste mogli ostvariti dobru komunikaciju s klijentima, Vaše poznavanje stranih jezika mora biti na razini B1, a u idealnom slučaju i na razini B2 (razina mature) u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike.

Kada počinje pripravnički program?

Ne postoje fiksni početni termini. Pripravnički je program usklađen s vašim individualnim potrebama i može započeti u svako doba. Podijeljen je na solidnu temeljnu izobrazbu i specijalnu izobrazbu produbljenu u skladu s potrebama Vašeg područja rada.

Koliko je vjerojatno da ću kao pripravnik dobiti ugovor o radu na neodređeno vrijeme?

Pripravnički program osim stručne izobrazbe služi i međusobnom upoznavanju, ali kao takav ne predstavlja dodatnu selekciju kandidata. Kao obiteljsko poduzeće svjesno tradicije zanima nas dugoročna suradnja.

Kakvo je radno vrijeme?

U skladu sa zakonskim odredbama radimo 40 sati tjedno. Radni dan započinje u 8.00 sati. Vikendima uživamo u svojem slobodnom vremenu.

Postoji li kodeks odijevanja?

Važan nam je njegovan i profesionalan izgled - odjeća za slobodno vrijeme u slobodno vrijeme, a ležeran poslovni izgled/Casual Business-Look u uredu!

Kako mogu dobiti tvrtkin stan?

Rado ćemo Vam pomoći pri traženju stana. Surađujemo s pouzdanim iznajmljivačima i stambenim zadrugama u regiji kod kojih možete izravno i jednostavno naći svoj stan za početak.

Kako mogu doći do svojeg radnog mjesta?

Našim zaposlenicama i zaposlenicima na raspolaganju stoji besplatan autobusni prijevoz između Beča i Wiener Neudorfa. Naša filijala u Kufsteinu nalazi se u blizini centra i savršeno je povezana sa mrežom javnog prijevoza (autobusima i željeznicom). Našim zaposlenicima koji na posao dolaze osobnim automobilima stoje na raspolaganju besplatna mjesta za parkiranje.

Što CONTAINEX čini da bih se osjećao ugodno?

Rad zahtijeva ravnotežu - Uravnoteženost između posla i privatnog života za nas je veoma važna. Stoga podupiremo sportske aktivnosti poput odbojke na pijesku, nogometa, trčanja, skijanja, tenisa i spinninga (grupnog treninga na sobnim biciklima). Zdravlje ima prednost! U očuvanju zdravlja pomažu nam uredi u kojima se ne puši, TFT zasloni slabog zračenja, optimalna klimatizacija u prostorijama, prostrana područja za opuštanje (prostorija za čitanje, kutak za kavu, park WALTER), kućni liječnik koji na licu mjesta obavlja usluge cijepljenja te još mnogo toga. Mi smo velika obitelj. Posebno nam je važna dobra radna klima, timski rad i osjećaj pripadnosti.

Kome pripada CONTAINEX?

CONTAINEX je poduzeće iz grupe LKW WALTER. Koncern je već tri generacije u obiteljskom vlasništvu.

Zašto CONTAINEX ima tako dobar bonitet?

CONTAINEX ne sudjeluje u špekulativnim poslovima ili riskantnim preuzimanjima poduzeća. Mi rastemo organski - korak po korak - s našim partnerima i novac trošimo tek kada smo ga prethodno zaradili! Na taj smo način kod uglednih agencija za procjenu boniteta kao i prilikom dodjeljivanja priznanja „Austrias Leading Companies“ Award postigli vrhunske rankinge a svojim zaposlenicama i zaposlenicima nudimo sigurnost jednog financijski snažnog poduzeća.

U kojim zemljama CONTAINEX ima podružnicu?

Naše su lokacije centrala u Wiener Neudorfu, južno od Beča i podružnica u Kufsteinu u Tirolu.

Odande naši zaposlenici i zaposlenice iz 40 nacija obrađuju naša tržišta u Europi.

^ - Top
GREEN technology
GREEN technology Zajamčeni standardi kvalitete i zaštite okoliša prema kojima se provodi odabir dobavljača, nabava materijala, proizvodnja kao i kontrola kvalitete.
Kontakt

Vaš kontakt za:

>

Ova web stranica upotrebljava kolačiće kako bi Vam mogla pružiti najbolje moguće iskustvo korištenja. Klikom na „Prihvaćam“ pristajete na uporabu kolačića. Ako želite isključiti određene kolačiće, kliknite na ovdje. Ostale informacije o našem postupanju s Vašim podatcima pronaći ćete u našim dokumentima Uvjeti korištenja i Napomene o zaštiti podataka.

Prihvaćam